Skipsulykker

HRS mottok MAYDAY fra fiskefartøy​

Meldingen kom fra et fiskefartøy i området Lopphavet omtrent klokken 11.20. Søk pågår etter en mann over bord.


Flere båter er med i søket rett nord av Loppa øy, skjermdump fra marinetraffic.com
View attachment 13678

Søket etter mann over bord avsluttet:​

 
– Etter sikkerhetssjekker og tekniske vurderinger, har vi med utgangspunkt i værforholdene besluttet å endre den planlagte seilingsruten. Planen er å seile skipet til Bremerhaven i Tyskland, skriver pressetalsperson Johnny Stanley-Brown i Hurtigruten Expeditions til VG.

Skipet er stabilt og seiler nå for egen maskin, opplyser han.
 
Jeg synes Havarikommisjonen burde sjekke. Vannskader på bro skal ikke føre til blackout. Dette skipet må fortsatt ha alvorlige designfeil.

Statens havarikommisjon (SHK) har ingen planer om å undersøke hendelsen med MS Maud, som fikk blackout og mistet all framdrift og styring torsdag ettermiddag.​

... Vinduer (ventiler) opp mot brua ble slått inn og vann trengte inn og kortsluttet det elektriske anlegget som førte til at de to hovedmotorene som driver generatorene stanset. Ingen personer skal ha blitt alvorlig skadet.

Konsekvens og læring​

Statens havarikommisjon har i utgangspunktet ikke tenkt til å undersøke hendelsen. Avdelingsdirektør Dag S. Liseth sier til TU at han tar et lite forbehold, men sier at de undersøker ut fra mulige konsekvenser og mulighet for å ta lærdom som kan forhindre likende ulykker.
– Så langt vi kan se er det ikke undersøkelsesplikt i henhold til Sjøloven. Dersom vi likevel gjør det, vil det være ut fra læringspotensial, sier Liseth...
 
Ser de har hatt vind og sjø på låringa, men det er i følge Windy 7,8 m sjø og 10s periode. Så det er vel ganske krappe bølger i «grunt» farvann.
Ser de har hatt sjøen i mot, ikke på låringa. Uten tvil en sjø som skilte seg tydelig ut fra de andre. Stakkars folk..

Video av bølgen:
 
Ser de har hatt sjøen i mot, ikke på låringa. Uten tvil en sjø som skilte seg tydelig ut fra de andre. Stakkars folk..

Video av bølgen:
Bilde av skadene:
IMG_6068.jpeg

Se på dette innlegget på Facebook https://www.weser-maritime-news.de/...HauWj2Pq2INuLYa19bxC-71WR6G2SHbM9l772xlCBy8NA
 
 
Back
Top