Nye Farstad -"Sverre Farstad & Co" -> "Blue King", "Farland" og "Norside Cetus"

Refvik

Administrator
Staff member
Andy Farstad: – En stor dag i mitt liv

Sverre Andy Farstad heiste rederiflagget i anledning den nye offshoresatsingen i Ålesund.


– Dette er en stor dag i mitt liv, innledet Sverre Andy Farstad da han fredag heiste gamle blå rederiflagget fra toppen av Farstad-bygget i Ålesund sentrum.

Det var en tydelig beveget reder som tok imot presse, kolleger og andre som hadde tatt turen innom det nye rederikontoret for å ønske lykke til.

– Det har vært tunge år, men jeg valgte for ett års tid siden å se framover og har hatt et sterkt ønske om å komme i gang igjen, fortsatte Farstad før han lot flagget gå til topps.

Fredag ble det også kjent at rederiet har skaffet seg sitt første skip – som vil få navnet Farland, etter det første fartøyet i familierederiet.

Foreløpig er den blå, men planen er at det etter hvert skal få den røde Farstad-fargen.

– Vi overtar båten som den er i første omgang. Vi har spurt om vi kunne få den malt, men det var ingen av verftene som hadde kapasitet, forteller han.

Aure forteller at rederiet har som mål å sikre seg flere skip og tror markedet for skipene i oljeservice, er på vei opp.

– Vi tror det er mulig å få tak i båter som har blitt forlatt og trenger en ny eier. Da har vi lagt en strategi om at vi enten kan hjelpe banker eller verft med å ta båter på management på vegne av eieren. Vi kan også ta inn båter på «bareboat» – altså at vi leier inn båtene og bemanner de opp, eller vi kan investere i skip der ting ligger til rette for det, forteller han til NETT NO.

Les meir på sidene til Nett.no (Krever innlogging)
 
"Farland", ex "Blue King"
Blue%20King.jpg

Foto: © Oddgeir Refvik
 
Hører at Sverre Farstad & Co skal overta et skip til i høst - noken som veit hvilke det er snakk om?
 
Back
Top