HSC tråden, de travle hurtigbåtene våre

Ser at "Røværfjord" tidligere vart solgt til Hvalsafari Andenes som "Maan Dolphin", mens "Røværskyss" vart solgt til Bolærnebåtene AS i Tønsberg som "Færdercruise"

"Maan Dolphin"
Maan-Dolphin-001-Whalesafari-Andenes-Q90.jpg

Foto: Ruud Westra via Hvalsafari Andenes

"Færdercruise"
1-cover-se-hvem-som-tok-skovveien.jpg

Foto: Eline Lauritzen
 
"Gyda" ex. "Rødøyløven" ankom mandag sin nye hjemmehavn Kopervik. Ny eier er Karmsund Kapital Ocean AS og den skal frakte cruiseturister i Karmsundet.
 
Kva skjer med dei tre Sea Lord 35, "Sollifjell", "Kistefjell" og "Fløyfjell" etter at dei blei tatt ut av drift ettersom Norled har tatt over ruta Tromsø-Harstad?
 
Kva skjer med dei tre Sea Lord 35, "Sollifjell", "Kistefjell" og "Fløyfjell" etter at dei blei tatt ut av drift ettersom Norled har tatt over ruta Tromsø-Harstad?
"Kistefjell" og "Fløyfjell" ligger i opplag i Hammerfest og "Sollifjell" ligger i Tromsø. Båtene ligger ute for salg.
 
"Kistefjell" og "Fløyfjell" sammen med "Hornøy" i Hammerfest for et par dager siden
Hammerfest1.jpg


Hammerfest2.jpg

Begge foto: Ola Johannesen
 
Endelig skal disse båtene skvises ut, en ut-skvising mange av oss forventet og forutså for mange år siden. Disse båtene var aldri bygd for det dem gikk til, og dermed så vi det antatte følgetonet dette medførte. Hurra for nye båter, mer i ånd med det gode gamle 90-tallet, der båtens faktiske egenskap overskygger miljøkåtheten.........
 
"Hyen" i Måløy for mange mange år siden, bilde fra ei Facebook side men opprinneleg fra Fjordenes Tidende vil eg tru?
Hyen.jpg

Foto: Ukjent via Fjordenes Tidende
Lure på om ikke denne var med i en "skryte-video" fra Br. Aa da den var ny... Mener eg en gang fekk ein video fra Br. Aa om SES-katamaraner, hvor det også var et lite "avsnitt" om denne... :)
 
Santa Elonora i Stavanger... Dette er lenge siden, og husken min har aldri vært så dårlig som nå - men lurer på om dette var en av SES-katamaranene Br. Aa bygde...?


 
Man hørte det på lyden lenge før den kom, det kunne vært Vingtor - eller Kommandøren - eller...? Men det var Snav Alcione eg hørte lyden av den gang eg var på Capri i 2011. Bygget hos Kværner-Fjellstrand i 1991, var det et spesielt og velkomment skue...
 
Back
Top