Havila Kystruten, Bygg nr. 1093, 1094, 1193 og 1194 ved Tersan Shipyard, Havyard 923 "Havila Capella/Castor/Polaris/Pollux"

Og då går Havila Polaris frå festningkaien med kkn som endeleg mål nordover.
Blir nok som ekspress, akkurat i ferd med å gå rundt Stadt, omtrent ein dag etter rute.
Uansett, gratulerer Havila og gratulasjoner til dei lokalreisende som bruker kystruten som offentlig transport, endelig er tilbudet tilbake der det skal!
 
Såg i lokalpresse at Havila Polaris kanskje går inn i rute frå Bodø søndag i staden for frå Tromsø måndag. Ikkje at det betyr så mykje, bortsett frå for rederiet om dei får statsstøtte for eit døgn ekstra i rute. Nokon som veit noko??? (lavt prioritert!!!!!!).
 
Polaris møter Kong Harald nå, som har brukt 20 timer fra Bodø. Men så sparer de vel ca. 4 timer på å sløyfe stoppene før Bodø. Og de kan vel gi på litt også. Så det kan gå greit å komme seg til Bodø for avgang i rute 15:20
 
Last edited:
1692531941412.png

Veldig få passasjerer på dekk ved avgang fra Bodø
 
Last edited:
Polaris møter Kong Harald nå, som har brukt 20 timer fra Bodø. Men så sparer de vel ca. 4 timer på å sløyfe stoppene før Bodø. Og de kan vel gi på litt også. Så det kan gå greit å komme seg til Bodø for avgang i rute 15:20
Det gjekk greit å komme seg til Bodø i tide, men det gjekk tregt å få inn på heimesidene at det ikkje var Tromsø som var rutestart.
 
Kirkenes Havn KF har Kraft Johannsen som de bruker til isbryting
View attachment 6747
Foto: shipspotting.com
Nå blir denne historie, på førstkommende mandag kl 09:00 er det avgang Kirkenes med destinasjon Stokksund.

 
Nå blir denne historie, på førstkommende mandag kl 09:00 er det avgang Kirkenes med destinasjon Stokksund.

Kan se ut som "Kraft Johanssen" berget seg fra saksa denne gang, er i skrivende stund på sørgående i Trondheimsleia
 
Last edited:

Erna Solberg er gudmor når Havila Pollux døpes i Bergen


Mandag 13. døpes kystruteskipet Havila Pollux ved Bryggen i Bergen, med tidligere statsminister Erna Solberg som skipets gudmor.

Havila Pollux ble satt i drift langs kystruten Bergen – Kirkenes – Bergen i august 2023, og skal nå endelig få sin offisielle dåp. Havila Kystruten har fått kaiplass ved Bryggen i Bergen, og avholder dåpsarrangementet der mandag 13. mai.

- Bergen er vår snuhavn og en veldig viktig havn for kystruten. Derfor synes vi det var helt på sin plass å døpe skipet her, sier administrerende direktør Bent Martini.

Bergenser og tidligere statsminister Erna Solberg er valgt som skipets gudmor.

- Vi er både stolte og glade over at vår tidligere statsminister hadde lyst å påta seg det ærefulle oppdraget å være gudmor for Havila Pollux. Også er det ekstra spesielt at vi får en ekte bergenser som gudmor. I tillegg kommer Buekorpset og spiller på kaien i forbindelse med arrangementet, og det er ekstra stas, sier Martini.

Havila Pollux legger seg til kai ved Bryggen søndag 12. mai, og det vil være åpent skip for alle som vil komme om bord for å se skipet på nært hold, eller for de som ønsker å teste matkonseptet om bord. På selve dåpsdagen er alle som ønsker hjertelig velkommen til å overvære dåpsarrangementet fra Bryggen.

- Det er en stor ære for meg å bli valgt som gudmor for Havila Pollux, og selvfølgelig ekstra stas når den høytidelige skipsdåpen skjer hjemme i Bergen, sier Erna Solberg.

- På Havila Pollux skal både nordmenn og turister få se noe av det vakreste vi har; Kysten vår. Skipet tar heldigvis vare på kysten og fjordlandskapet vårt gjennom å være mer miljøvennlig, også med muligheten til å seile uten utslipp i perioder. Jeg er en stolt gudmor, avslutter hun.

Program for dagen
11.00 Dåpsseremoni på Bryggen i Bergen
11.30 Omvisning om bord (oppmøte i Havblikk på dekk 9)
12.30 Lunsj for dåpsgjester i Havrand Restaurant

Havila Pollux seiler ut i Byfjorden utenfor Bergen etter dåpsseremonien, og vil senere legge til kai på Jekteviksterminalen for å gjøres klar til avgang i rute på kystruten nordover.
 
Back
Top