Havbør A/S, Bygg nr. 63 ved Özata Shipyard, NSK 4289 "Vikanøy"

Skal bygge nye «Vikanøy»

Havbør A/S har signert en kontrakt på bygging av et 44 meter langt og 11,5 meter bredt, topp utstyrt not- og snurrevadfartøy. Kontrakten ble signert med Øzata Shipyard i NSK Ship Designs lokaler i Harstad.

- Dette er et nordnorsk prosjekt.

Nybygget får bygg nummer 63 og skal leveres sommeren 2020.

- Rederiet har sterkt tro på levendelagring og vi tror at man kun er i starten av en positiv utvikling for industri og flåte for levendefangst. Vi har også tilpasset fartøyet for leveranse av fisk i Itube-kasser, sier Jon Edvard Johnsen daglig leder og eier av Havbør A/S.

- I designprosessen har vi lagt vekt på å optimalisere skroglinjer for redusert drivstofforbruk og god servicefart. I samarbeid med rederiet har vi designet fartøyet med god kapasitet på sidepropeller, kraner, lasterom og vinsjepakke, samt høy komfort og standard i innredning, sier Jørn Jakobsen prosjektleder NSK Ship Design

Les meir på sidene til Kyst og Fjord

NSK 4289 "Vikanøy"
4289_PSview.jpg

Illustrasjon: NSK Ship Design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Sparer 15 – 20 millioner på å bygge i Tyrkia

113 millioner koster nye Vikanøy i Tyrkia.

Den nye båten som bygges i Tyrkia har en pris på 11,92 millioner euro. Hadde den blitt bygget i Norge ville den vært minst 15 millioner dyrere. Prisen ble avtalt før det dramatiske fallet i tyrkiske lire de siste ukene. Dette fallet har gjort tyrkiske verft enda mer konkurransedyktige på pris, men samtidiig økt faren for forsinkleser knyttet til landets økonomiske og politiske situasjon.

Den nye båten har en pris fra verftet i Tyrkia på 11,92 millioner euro. Hadde den blitt bygget i Norge ville den vært minst 15 millioner dyrere. Prisen ble avtalt før det dramatiske fallet i tyrkiske lire de siste ukene. Dette fallet har gjort tyrkiske verft enda mer konkurransedyktige på pris, men samtidiig økt faren for forsinkelser knyttet til landets økonomiske og politiske situasjon.

Det Havbør AS i Straumsund i Lofoten som har bestilt fartøyet som erstatning for fartøyet Vikanøy. Det nye not- og snurrevadfartøyet blir 44,2 meter langt og 11,5 meter bredt. Det skal leveres fra verftet i juli 2020.

Les meir på sidene til Kystmagasinet

"Vikanøy"
Nye-Vikan%C3%B8y-1021x580.png

Profiltegning: NSK Ship Design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Nokre fleire bilder av "Vikanøy"Vikanøy 01.jpg

Vikanøy 02.jpg

Vikanøy 03.jpg
Alle foto: John Martin Johsen NSK Ship Design
 
Top