Ferge og Fergesamband

Refvik

Administrator
Staff member
"Stryn" gjekk sørover idag, noken som veit kor den kom fra og kor den skulle?
Stryn.jpg

Foto: © Oddgeir Refvik
 
Er gått ned til Magerholm for å gå der ser det ut til. Mest sannsynlig avløst "Volda" som er på tur nordover med destinasjon Vestnes iflg. MarineTraffic
 
Finnøy har problemer.. Gloppen som har gått for FNS på Krokeide-Hufthamar er på vei til Stavanger. Marstein går alene no.
 
Er gått ned til Magerholm for å gå der ser det ut til. Mest sannsynlig avløst "Volda" som er på tur nordover med destinasjon Vestnes iflg. MarineTraffic
Stryn har gått som ekstraferje (ferje nummer to) på strekningen Sølsnes-Åfarnes i sommer. Perioden med to ferjer på dette sambandet er nå over, og den skal vel brukes som avløsningsferje ved verkstedopphold m.m. framover.
 
"Gjemnes" på slipp på Rubbestadneset 13/8. Hun grunnstøtte på vei til verkstedet så det ble nok et litt lengere opphold enn planlagt. Ligger fremdeles på slipp.Gjemnes.jpg
 
"Værøy" passerte Vigra i dag føremiddag på vei til Havyard Ship Technology, Leirvik. Dessverre dårlige lysforhold akkurat da
Vaeroey 1.jpg


Vaeroey 2.jpg

Begge foto: © Oddgeir Refvik
 
Splitter ny ferje endelig klar for trafikk

Kaiene måtte bygges om før Norled kunne bruke «Vannes». Men nå er ferjen klar til å frakte passasjerer i Ryfylke.

I midten av juli ble ferjen «Vannes» levert fra Fiskerstrand Verft i Møre og Romsdal.

Fartøyet er eid av Boreal Sjø, men ble umiddelbart leid ut til Norled, som skal bruke det på sambandet Hjelmeland – Nesvik – Ombo i Ryfylke.

Ferjekaiene på sambandet var imidlertid ikke tilpasset skipets baug, og derfor måtte de bygges om.

Dermed har «Vannes» blitt liggende til kai ved oljemuseet i Stavanger de siste månedene istedenfor å frakte passasjerer og biler i Ryfylke.

– Opprinnelig skulle vi leie et annet fartøy, «Peter Dass». Boreal endret imidlertid planen, og dermed måtte vi sette i gang prosessen med å forlenge de aktuelle kaiene, forklarer regionsjef Gaute Gangenes i Norled, som vedgår at den opprinnelige planen var å sette en ny ferje inn i sambandet allerede i sommer.

Ifølge Gangenes er det mindre tilpasninger som er gjort på kaiene. Han ønsker ikke å kommentere hva Norled har betalt i leie for båten mens den har ligget ubrukt til kai i Stavanger.

Nå er imidlertid arbeidet ferdig utført, og i løpet av de nærmeste dagene settes ferjen inn i trafikk. Den skal gå fast som ferje nummer to i tiden framover.

Norled har leid «Vannes» ut 2018. Deretter skal ferjen etter planen leveres tilbake til Boreal Sjø. «Vannes» er en dieselektrisk lavutslippsferje og kan driftes 100 prosent biodiesel. Den har plass til 199 passasjerer og 50 personbiler.

Les mere på sidene til Sysla Maritime

Vannes2_edited-1280x720.jpg

Foto: Ola Myrset
j0=,,,;+,cp=offshore%2Fsysla.no+url=https%3A%2F%2Fsysla.no%2Fmaritim%2Fsplitter-ny-ferje-endelig-klar-trafikk%2F;;;
 
"Stryn" på nytt på sørgåande, passerte Vigra ikveld. Ser ut til å ha vert på Molde-Vestnes
Stryn 2.jpg

Foto: © Oddgeir Refvik
 
MF "Dalsfjord" passerte nett Vigra på sørgående fra Molde, på vei til Sæbø?

Var på kaia når eg såg den, så hadde ikkje kamera for bilder dessverre...
 
Her dundrer ferja i kaia

Roy Steinar Berg var øyenvitne og filma det heile, da bilferja «Goma» gikk i kaia på Sæbø mandag formiddag.

I videoen hører en vitner til hendelsen konstatere «at nå går det galt», før Fjord1-ferja sekunder etter braser i kaia. Videre hører en blant anna Berg selv si: «Skal vi ta å kjøre rundt da, eller?».

- Ferja hadde først kurs mot kaia på vanlig vis, men dreide så sørover, som om den skulle gått mot Skår. Da var den imidlertid halvvegs inne i havna på Sæbø, og jeg tenkte umiddelbart at her måtte det være noe galt mekanisk. Etter det jeg forstår er det også det som ligger til grunn, sier han - og sikter til at ferjemannskapet i etterkant har rapportert at de fikk problemer med manøvreringssystemet undervegs fra Trandal til Sæbø, og at dette var årsaken til at ferja gikk i kaia.

I etterkant har ferjesambandet vært betjent av en passasjerbåt noen timer, men fra klokka 19.45 mandag kveld (avgang fra Standal) skal B/F «Dalsfjord» være på plass.

Les mere og sjå video på siden til Sunnmørsposten
 
"Sunnfjord" vart tidligere i år forseilet opp til nordmøre, og siden blitt brukt i flere samband.
Her ved ankomst Rykkjem fergekai.. Første gang det fraktes bilder på hengedekk dette sambandet..
810_5837-X2.jpg


Her ved avgang Rykkjem fergekai.
810_5848-X2.jpg
 
"Rødøy" på passerte i går ettermiddag på vei til Fiskerstrand Verft, ser ut til å ha vert innom Kristiansund på sin vei sørover...
Rodoy.jpg

Foto: © Oddgeir Refvik
 
"Røst" ferdig på Fiskerstrand Verft, så gjekk nordover igjen idag
Rost 1.jpg


Rost 2.jpg

Begge foto: © Oddgeir Refvik
 
Neste ferge på vei til Havyard Ship Technology i kveld, "Barøy"
Baroy 1.jpg


Baroy 2.jpg

Begge foto: © Oddgeir Refvik
 
Back
Top