Boreal har fått seilingsnekt på alle fartøy

Strilen

New Member
Fullstendig enig! Dette fremstår ikke som mye annet enn arroganse fra Sdir. Tydelig at noe er alvorlig galt i Boreal, men man burde vel kunne straffe med bøter fremfor å lage så mye rot som går ut over passasjerene. Som Jan sier, ingenting forandret seg fra formiddagen, når de seilte, til ettermiddagen når det plutselig ikke var trygt, til kvelden når det igjen var trygt..
Det som er det trasige her er at Sdir. gjorde jobben sin på rett måte ...... men etter at div. Ministere kom inn i bilde blei det gjort heilomvending...... , med andre ord så gjekk det politikk i heile saken og det er feil .
men så er det jo politikerene som har startet heile galskapen....... anbudsprinsippet ..... , så kommer det blant annet utenlandske kapitalkrefter ( her Hongkong Kong ) inn på det norske markedet og får sugerør i statskassen , og de har bare innkonto . Så er det det Norske mannskapet som kommer i skvis . Som
vi sa i gamle dager : (har vell ikke lov å sei det i dag ) Når man betaler med bananer , får man apekatter !
Les : Useriøse Rederier
 

JohannesB

Member
Hei

Her eit utdrag av artikelen i VG. Mest alvorlig er den siste av dei her oppførte punkta. Uhell sjer, men dei må rapportereast umiddelbart!

Fem alvorlige hendelser​

Sjøfartsdirektoratet mener at rederiets sikkerhetssystem ikke holder mål. Minst fem alvorlige hendelser utløste den skarpe reaksjonen mot Boreal:

17. november 2020: «Husøy» seiler 55 nautiske mil fra Stokkvågen i Lurøy til Sandnessjøen, med delvis åpent baugvisir og skottport.

2. november 2020: «Herøysund» kolliderer med fergekaien i Søvik ved Ålesund. Kjørelem og rekkverk får til dels store skader.

24. september 2020: «Alsten» kolliderer med kaien. Reparasjoner utføres om natten, mens pendelfergen trafikkerer sambandet med bruk av bare en ende.

22. mars 2020: «Herøysund» har et sammenstøt med fergebro.

20. november 2019: «Alsten» støter sammen med taubåt og lekter. Fergen går på helgelandskysten i Nordland.

Boreal kan heller ikke dokumentere at pålegg fra Sjøfartsdirektoratet for fartøyene «Haarek», «Tomma» og «Helgeland» ble avviksbehandlet.
...
Flere av hendelsene ble ikke meldt uten opphold til Sjøfartsdirektoratet. Rederiet begjærte heller ikke skade- eller havariinspeksjon.
 

Peter

Member
Oppfølgingsrevisjon 15.-16. mars:
 

Peter

Member
Boreal får videreført sitt DOC i 6 måneder
 
Last edited:
Top