Snelandia - hurtigbåt og ferge i Finnmark:

MS Hollendaren innom Hammerfest for første gang siden ho ble overlevert i slutten av oktober. Har siden overlevering ligget i Havøysund. Noe testing og justeringer før ho skal settes i rute. 20220117_131856.jpg
 
Last edited:
Hva er status på "Skaget" etter at ferjesambandet ble erstatta med bilførende hurtigbåt? Har Altafjord Oppdrett den fortsatt som arbeidsbåt? Opplag? Den var vel spesialbygd for sambandet den gikk i, så er muligens ikke så aktuell for salg?
 
MF Skaget ligger i opplag på Årøya, er blitt tatt i brukt ett par, tre ganger i forbindelse med verkstedopphold/tekniskeopphold på MS Årøy.
 
Uvær i nord:
MS Ingøy i MåsøyXpressen på vei til Gunnarnes måtte snu og returnere til Hammerfest pga været. MS Hornøy i SørøysundXpressen snudde på vei ut til Hasvik. MS Falkefjell i VargsundXpressen måtte innstille pga isforholdene i Altafjorden. Samme måtte både MS Melkøy i LoppaXpressen og MS Årøy i AltafjordXpressen gjøre.
20220119_191759.jpg
 
Last edited:
MF Ramtind er leid ut til Boreal for å trafikkere sambandet Korsfjord - Nyvoll for MF Jøfjord som er å går i Rute 560 Akkarfjord - Kjerringholmen for MF Akkarfjord som skal på verkstedopphold.
1652031913563.png
Også i Rute 340 Skoleruta i Rognsund er det innleid fartøy, her skal MS Capella (Ex: Elias Blix) gå for MS Nordic Sky som har havari på motorene.
1652032087879.png
Foto: Niklas Johansen, via marinetraffic.com
 
"Lurøy" er i Finnmark for tiden, er nå for "Hasvik" som gjennomfører verkstedsopphold på Hammerfest Terminalen utenfor Rypefjord. "Bergsfjord" har også vært på verkstedsopphold.

"Herøysund" er satt inn i sambandet Korsfjord - Nyvoll for "Jøfjord" som er i Harstad på årlig verkstedsopphold. "Herøysund" kom oppover 20.oktober, "Lurøy" kom 8.oktober.
 
Da var MF "Jøfjord" tilbake i rute og det vil med andre ord si at MF "Herøysund" er startet på den lange turen ned til Sandnessjøen.
 
"Ingøy" har siden leveringen av "Hollendaren" vært leid inn som fast vikar i Rute 350 MåsøyXpressen. Denne leia gikk ut nå i november, så "Ingøy" er blitt lagt i opplag/reserve i Hammerfest. Samtidig er "Melkøy" forhalt inn til Alta i opplag/reserve for LoppaXpressen og VargsundXpressen. Samtidig meldes det på forumet her at "Alsten" er på tur nord, mulig rolle som reserveferga da "Rana" er inaktiv. Begynner etter hvert å bli mange helgelendinger med fartstid i Finnmark. "Lurøy", "Herøysund", "Ramtind", "Rana", "Tjøtta", "Haarek" og nå "Alsten" siden anbudsoppstart i 2016, itillegg er "Jøfjord" en gammel helgelending :)
1669139285315.png
Eget foto fra tidligere i høst.
 
Last edited:
går det mot utfasing av "Rana" eller den ute med noe teknisk siden de hentet opp både "Lurøy" og "Herøysund" samt leide inn "Ramtind" som reserver i høst?
 
"Rana" har slik jeg har forstått stått uten sertifikater siden verkstedsoppholdet i Harstad i desember i fjor.
 
"Alsten" liggende i Leirvika utenfor Hammerfest. De som er god å legge til detaljer ser vel "Rana" i bakgrunnen
Eget foto.
DSCN6194.JPG
 
Pga miljøprosjektet Hammerfest Ren Havn er kystruten flyttet til Fuglenes og nå er også hurtigbåtene flyttet. Kystruten blir værende til prosjektet er ferdig i løpet av høsten 2023, mens hurtigbåtene blir til midt i mars ca.
20230118_115616.jpg
 
"Falkefjell" sjøsatt etter ett lengre slippopphold enn vanlig, kom til Harstad 4.mars. Regner med det straks er retur til Finnmark.
"Sollifjell" skal nok opp straks til skroginspeksjon.
DSCN7317.JPG
 
"Ingøy" trafikkerte forrige uke SørøysundXpressen mens "Hornøy" var i Svolvær på verkstedsopphold. Nå er ho på vei sørover med Sandnessjøen som destinasjon. Uvisst grunn. Utklipp fra marinetraffic
Screenshot_20230501_100541_MarineTraffic.jpg
 
Back
Top