Skipsulykker

Tim S.

Active Member

Omkom etter brann i brønnbåt HORDAGUT ved Fitjar Mekaniske Verksted​

 
Last edited:

Tim S.

Active Member
Hva står i artikkelen? Du kan ikke lese den.
Det er alt jeg kan finne ut av
Tirsdag kveld en lastebåt som angivelig skulle til Træna som er hjemmehørende i Bodø, grunnstøtte like ved minnesmerket til ubåten Uredd. Skipet var på vei og gikk med 10 knops fart.
 

Hauken

New Member
«Værøytrans « kanskje

Fra an.no

Tirsdag kveld ble AN gjort oppmerksom på at en lastebåt som er hjemmehørende i Bodø, grunnstøtte like ved minnesmerket til ubåten Uredd, også kalt Ureddplassen. Skipet var på vei fra Bodø og skulle angivelig til Træna med last da det grunnstøtte nær minnesmerket. Ifølge kartdata har grunnstøtinga skjedd inne i Meløy kommune, mens minnesmerket står noen meter lenger øst, inne i Gildeskål kommune.


- Skipet var på vei og gikk med 10 knops fart. Plutselig stanset det opp, sier en AN-tipser.


Han tilføyer at skipet så gikk tilbake mot Bodø. Det viser også trafikkdata fra nettstedet Marinetraffic.com.


Grunnstøtinga bekreftes også av redningsleder Thor Eirik Torkildsen ved Hovedredningssentralen. Han sier at de fikk melding klokken 01.20, natt til tirsdag, at et fartøy hadde gått på grunn.


- Meldinga gikk på at det ikke var noen kjent inntrengning av vann, og ingen umiddelbar fare, sier Torkildsen.


Lasteskipet skal ha blitt tilbudt assistanse fra et nærliggende skip, samt både kystvakt og redningsskøyte.


- Klokken 01.57 fikk vi melding om at fartøyet hadde kommet seg av grunn for egen maskin, og at alt virket og. Videre melding gikk på at de fortsatte reisen, og ikke hadde behov for mer assistanse, sier redningslederen.


AN har forsøkt å komme i kontakt med styrelederen i det aktuelle rederiet, men han svarte ikke på vår henvendelse. Vi vil oppdatere saken dersom det framkommer ytterligere opplysninger.
 

Tim S.

Active Member
Mandag morgen fikk fôrbåten «Safir» (IMO:8112689) motorproblemer i Kågsundet ved Skjervøy.
 

HMI

Member
Det var jo et firma som kjøpte inn en brukt Jec Cat (Fjellstrand) fra utlandet for en stund siden. Husker ikke navnet, men det er vel ikke andre Jet Cat'er i landet per idag?!
 
Top