Skipsulykker

Tim S.

Member
Lastebåt TORNADO trekt til land
 

Refvik

Administrator
Staff member
RS «Idar Ulstein» kan repareres

Fredag ettermiddag kom meldinga: Redningsskøyta kan repareres

Sunnmørsposten skreiv tidligere fredag at Redningsselskapet fortsatt ikke vet om RS «Idar Ulstein» kan repareres. At de, to og en halv måned etter at båten gikk land på Grytastranda, fortsatt venter på rapport fra verftet.

Fredag ettermiddag kom beskjeden:

– Jeg fikk e-post kl.13.30 i dag om at RS Idar Ulstein kan repareres og forventes å være på plass hos oss i desember 2019/januar 2020, skriver Bertil Holen, regionleder i Redningsselskapet, til Sunnmørsposten fredag kveld.

RS «Idar Ulstein» blei sendt til det svenske verftet Swede Ship Marine, nordvest for Göteborg, etter ulykka.

– Det er der båten er bygd. Og der ligger for øvrig også den neste båten i samme klasse: RS «Odd Fellow III» og får siste finish. Båten, som skal ha tilhold i Bodø, skal døpes i april. Etter dette skal den på signingsferd oppover kysten, og 19. mai kommer den til Ålesund, sier Holen.

RS «Hans Herman Horn» har vært inne for RS «Idar Ulstein» siden ulykka. Ifølge regionlederen er det ingen signaler per nå om at de ikke får beholde erstatteren videre mens RS «Idar Ulstein» er på verksted. I tillegg til RS «Hans Herman Horn» har Redningsselskapet følgende redningsskøyter stasjonert i Møre og Romsdal: «DNV2», «Mærsk» og «Erik Bye».

Les meir på sidene til Sunnmørsposten

Ser ut til at "Idar Ulstein" nermer seg ferdig reparert
IdarUlstein1.jpg


IdarUlstein2.jpg

Begge foto: via Swede Ship Marine
 

Tim S.

Member
Redningsmann fra Redningsselskapet og brannmannskaper fra brannbåt reddet to personer fra sjøen etter at båten deres gikk på land.
 

Tim S.

Member
FEED RANA grunnstøtte utenfor Rørvik i Trøndelag natt til mandag
 

Tim S.

Member
Fiskebåt RISVIK med seks personer ombord reddet fra å gå på skjær
 
Last edited:

Tim S.

Member
Brannvesenet melder at en oljelekkasje var årsaken til røykutviklinga på fergen 'Suløy'mellom Hareid og Sulesund. Det har ikke vært noe brann. Vi er i gang med å tømme fergen for biler og å få oversikt over skadeomfanget. Politiet melder at ferga har lagt til kai igjen på Hareid. Det skal ikke være snakk om personskade.
Politiet har fått inn melding om røykutvikling om bord i ei bilferge som var på vei fra Hareid til Sulesund. Ferga har ifølge politiet snudd tilbake til Hareid. Det er ifølge politiet ukjent omfang på røykutviklingen. https://www.nrk.no/mr/roykutvikling-i-bilferge-1.14820780
 
Last edited:
Top