Norled, Bygg nr. 547 ved Oma Baatbyggeri, Inspeksjon fartøy for Fiskeridirektoratet "Fjorgyn"

Det nærmer seg tildeling på denne, 12 som var godkjent og levert inn anbud. Mest sannsynlig nybygg, da spesifikasjonen var spesiell, gjerne noen vindmølle katamaraner som kan bygges om til kravene, slik som Oma sine swat fartøy som er bygget for Odfjell wind.
 
14 tilbydere, stod mellom Rødne, Norled og Norwegian rig shuttle i slutten. Kontraktsverdien er på 180 mill. For 8 års kontrakt.

Blir spennende å se designet, om det blir havgående utgave av Børtind, eller om de går for offshore vind designet med swat skrog.
 
Har denne det samme 39 meter lange skroget om "Fjorddronningen", "Fjordprinsen" og "Fjordjarl" har?
 
Ser litt sånn ut, når du ser bilder av de Tromsø - Harstad båtene. Var litt overraska over at båten ble så mye større en kravet i anbudet, men gjerne de måtte bli så store for å få plass til alt som de skulle ha inni.
 
nytt-fartoey-fiskeridirektoratet.jpg

Illustrasjon: Oma Båtbyggeri

Ny kontrakt sikrer arbeid i ett år fremover
 
Det er vel en form for oppsvingbare tunnelthrustere som kan heves ut av vannet når båten er i fart slik at det blir mindre motstand i vannet.
 
Styrehuset på vårt nye fartøy «Fjorgyn» er nå løftet på plass!

Det nye fartøyet er nå under bygging hos Oma Baatbyggeri a.s på Stord. «Fjorgyn» er en katamaran på 41 meter.

Fartøyet skal brukes til tradisjonell fiskerikontroll og oppsynsvirksomhet, i tillegg til forskning, tilsynsarbeid i havbruksnæringen og miljøopprydding som etterlatte fiskeredskaper og forlatte blåskjell-anlegg.
Fartøyet skal settes i drift i vår.

OMA 1.jpg

OMA 2.jpg

OMA 3.jpg

OMA 4.jpg
Foto: © Fiskeridirektoratet.
 
Back
Top