Dåfjorden Slipp, Bygg nr. 1 ved Dåfjorden Slipp, 7.8 m Slepebåt "Daafjord"

Bygger «verdens tryggeste slepebåt» i Dåfjorden

Steinar Andersen i Dåfjorden Slipp beskriver prosjektet som galskap og båten som verdens tryggeste slepebåt. – Den er ikke et visuelt smykke, men veldig praktisk, sier verftssjefen.

– Hele poenget er å bygge en båt som tåler kreftene den blir utsatt for, forteller Steinar Andersen ved Dåfjorden Slipp på Stord.

Båtbyggeren bruker normalt tiden sin på å restaurere og reparere skip, men nå har han startet på en nyvinning verftseieren selv omtaler som verdens tryggeste slepebåt. Skipet skal ifølge Andersen tåle ekstreme påkjenninger og trekke hele åtte tonn.

Den er 7,9 meter lang, fem meter bred, og har mulighet for overnatting. Slepebåten har nemlig lugar, som er noe uvanlig for en så liten båt, ifølge Andersen. Den har installert en egenpatentert utløsermekanisme på slepekroken, en Volvo D16-motor med 750 hestekrefter og skal ifølge Andersen være ekstremt stabil.

– Denne båten kan du drar helt på høykant, og samtidig ha positiv stabilitet, sier Andersen til Sysla.

En Rema 1000-båt. Ikke et smykke.
Det har tatt rundt et år å arbeide frem slepebåten. Tre mann har stått på for å få ferdig skroget, og nå skal beistet sjøsettes for mer arbeid.

– Jeg kaller det en Rema-1000-båt. Det er en enkel slepebåt som er ukomplisert å bygge og som er veldig sterk. Den skiller seg ut. Den er ikke et smykke, men veldig praktisk, sier Andersen om båten som er bygget med 10 millimeterplater og en total vekt på 37 tonn når den er ferdig utrustet.

Mange interessenter
Interessen blant folk som har observert skroget har ifølge båtbyggeren vært stor, og mange har lurt på hva det skulle bli av bukserbåten.

– Vi hadde håpet å få den ferdig før sommeren, og planen er å få den i sjøen om ikke lenge.

Normalt har Andersen nok av jobb med reparasjon og restaurering av veteranbåter og nyere båter, derfor har det tatt litt tid å få ferdig innovasjonen. Han forteller at det er mange som er interessert i å kjøpe den.

– Vi har mange potensielle kjøpere, men vi vil ikke selge før den er ferdig bygget og testet. Den må kunne levere det sikkerhetsnivået vi ønsker.

Les meir på sidene til Stord24


Foto: Ukjent via Dåfjorden Slipp
 
Denne er bygg nr. 1 ved Dåfjorden Slipp kor namnet er "Daafjord", ferdig bygd 21. desember 2018

Lengde 7,8 meter
Bredde 5,2 meter
Dypgående 2,8 meter
 
Back
Top