Teige Rederi, Bygg nr. 74 ved Cemre Shipyard, Kombinert Snurper/Tråler "Sunny Lady"

Refvik

Administrator
Staff member
Fra Facebook sidene til Salt Ship Design

"Happy Friday! Teige Rederi to build new Salt-designed 86 m purse seiner / trawler at Cemre Shipyard. Contract signed today Congratulations!"

"Sunny Lady"
SunnyLady.jpg
Illustrasjon: Salt Ship Design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Teige Rederi kontraherer nybygg i Tyrkia

Teige Rederi har inngått avtale med Cemre i Tyrkia om bygging av ny kombinert ringnotsnurper / tråler. Fartøyet blir 86 m langt og 18 m bredt, og et av Norges største og mest moderne fiskefartøy der miljøhensyn og innovasjon står i førersetet. Skipsbyggings-kontrakten ble signert av partene fredag 7. september 2019. Samtidig bekrefter herøyrederiet salg av ringnotbåten MS Leikvin til H Østervold AS i Austevoll.

Det nye fiskefartøyet er designet og utviklet av Salt Ship Design, og vil få navnet Sunny Lady. Navnet er historisk og arvet fra et tidligere LNG fartøy som rederifamilien tidligere har hatt eierskap til. Med et fremtidsrettet fiskefartøydesign og miljøtenkning til grunn bygger nå Sigurd Teige et skip som møter fremtidens krav til utslipp og klima:

- Sunny Lady vil bli bygget med fokus på effektivitet og miljøtenkning. Det nye fiskefartøyet optimaliseres slik at driften blir så energieffektiv som mulig, blant annet med en 350 kubikkmeter LNG tank i kombinasjon med diesel og en stor batteripakke. Dette vil spare miljøet for et utslipp av klimaskadelig NOx, tilsvarende 50 000 personbiler. Vi ønsker å drive bærekraftig høsting av fisk, og for oss er det viktig å redusere klimaavtrykket i tiden fremover, sier fiskebåtreder Sigurd Teige. Med fokus på effektivitet og miljøtenkning vil det nye fiskefartøyet optimaliseres slik at driften blir så energieffektiv som mulig, sier Teige.

Kilde: Pressemelding fra Kaston
 

Anonymus

Active Member
sunny-layd-illustrasjon.jpg

Illustrasjon Salt Ship Design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Hos Thon Hotel i Fosnavågen står denne modellen av "Sunny Lady" utstilt
FB_IMG_1602072720490.jpg
Foto: Teige Gruppen
 

Kalle82

Active Member
nye fra verftet
 

Attachments

 • teie 1.jpg
  teie 1.jpg
  126.5 KB · Views: 44
 • teie2.jpg
  teie2.jpg
  123.4 KB · Views: 42
 • teie.jpg
  teie.jpg
  56.5 KB · Views: 43
Top