Sandnes Fiskeoppdrett, Bygg nr. 210 ved Moen Marin, NabWork 1065 "Junior"

Refvik

Administrator
Staff member
Moen Marin har levert «Junior» til Sandnes Fiskeoppdrett

Med «Junior», en NabWork 1065 fra Moen Marin AS, har Sandnes Fiskeoppdrett AS skaffet seg et allsidig og robust verktøy i den daglige røktingen av familieselskapets lokaliteter i Sogn og Fjordane.

Med base i Fjaler i Sogn og Fjordane driver Sandnes Fiskeoppdrett produksjon av oppdrettslaks ved tre lokaliteter i værutsatte vestnorske farvann. Da selskapet var på jakt etter en robust arbeidsbåt, falt valget til slutt på en NabWork 1065 fra Moen Marin. «Junior» ble levert fra verftet lengst nord i Trøndelag i sommer, og er nå satt i arbeid med den daglige røktingen ved Sandnes Fiskeoppdretts lokaliteter i Fjaler.

– Båttypen er valgt ut fra egenskapene. Behovet for en slik båt meldte seg da vi tok i bruk en lokalitet som ligger mer værutsatt til enn de andre, og vi trengte en robust båt med den allsidigheten som kreves i den daglige røktingen ved anlegget. I valg av leverandør har vi dessuten forventninger til kapasitet for oppfølging og service, sier Frøydis Sandnes i Sandnes Fiskeoppdrett.

Med en lengde på over 10 meter og en bredde på 5 meter, er NabWork-båtene fra Moen Marin både solide og høyfunksjonelle. En John Deere-motor med 265 hestekrefter, vribart propellanlegg og i tillegg to thrustere på 40 hestekrefter, gjør båtene svært manøvreringsdyktige. Dette kommer til sin rett ved for eksempel inspeksjon av merdene.

Moen Marin leverer sine nye ènskrogere med fullisolert maskinrom og helkledde rekker innvendig, for enklere renhold og desinfisering. Spesifikasjonene inkluderer også systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte, WC og ekstra styrekonsoll bak styrhus. Krana er av typen Palfinger.

Nøkkelinfo for BN 210 «Junior»
Lengde: 10,65 meter
Bredde: 5,0 meter
Drivstofftanker: 2m3
Motoreffekt: John Deere 6068, 265 hestekrefter
Gir: Nogva HC168
Propellanlegg: Nogva vribart 4-bladet anlegg, Ø900mm
Generator: Nanni QLS32T, 23,4 kW
Kran: Palfinger PK 8501 (M) D med vinsj
Capstaner: Tenfjord 3T og 2x 1T
Thrustere: 2 stk. Sleipner 40hk
Kompressor: SM12 1,2 m3/min ved 8 bar
Høytrykkspyler fra Tenfjord, 19l/min -210 Bar
Ekstra D-fendring
Navigasjon: Furuno
Brannslokking i maskinrom: Inergen
Fart: ca. 10 knop
Konstruksjon: Marin Design
Byggnummer: BN 210
Leveringsdato: 11. juli

"Junior"

Foto: via Moen Marin
 
Top