KNM "Thor Heyerdahl" - Åpen Skip i Ålesund Lørdag 15/2

Refvik

Administrator
Staff member
Forsvaret inviterer til åpent skip:
Fregattbesøk i Ålesund

Fredag formiddag la fregatten KNM «Thor Heyerdahl» til kai i Ålesund. Under helgebesøket blir det anledning både for publikum og sp

Fregatten er på vei fra Bergensområdet, der den nettopp har deltatt i en øvelse sammen med blant annet franske og nederlandske marinefartøyer.

Nå har skip og mannskap kurs for nytt oppdrag i Nord-Norge.

Under helgebesøket i Ålesund, inviterer Forsvaret gjerne folk om bord.

– Det er ikke så ofte vi er innom byen, og da benytter vi anledningen til å vise fram fartøyet, sier orlogsmester Svein Bjarte Norevik.

Fredag kveld inviteres representanter for offentlige etater, myndigheter, forsvaret, utdanningsinstitusjoner, organisasjoner, kommersielle aktører og presse.

Blant annet stiller ordføreren i Ålesund.

Lørdag blir det åpent skip, fra klokka 12 til 15, og da kan alle som vil få omvisning om bord i krigsskipet.

Søndag inviteres lokale medlemmer i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) til en tilstelning om bord.

KNM «Thor Heyerdahl» er en av fire fregatter i Fridtjof Nansen-klassen. Skiper har vanligvis et mannskap på 132 kvinner og menn – av disse avtjener en tredjedel verneplikten om bord.

Skipet ble overlevert til Forsvaret fra det spanske verftet Navantia i 2011, som det siste i rekken av fem nye fregatter levert til Sjøforsvaret i perioden 2006–2011.

Hvert skip kostet om lag fire milliarder kroner å bygge.

Som kjent sank søsterskipet KNM «Helge Ingstad» i Hjeltefjorden i 2018 etter en skipskollisjon.

Den ble deretter hevet og nødreparert, men ligger nå til kai i påvente av at den skal hogges opp.

Dermed har Norge igjen fire av opprinnelig fem fregatter i operativ tjeneste.

Litt av hensikten med å invitere til besøk om bord når fregattene anløper sivile havner, er å vise at Sjøforsvaret fortsatt er her, selv etter det som skjedde med «Helge Ingstad», forteller orlogsmester Norevik.

KNM «Thor Heyerdahl» blir liggende ved Stornespiren i Ålesund sentrum til mandag.

Kilde: Sunnmørsposten
 
Dei slapp ombord puljer på 20 stk

Eter avlevering av foto- og telefonutstyr i helikopterhangaren, bar det raskt opp på brua, så ut på Flagg dekk, videre ned til mannskapsmessa og hospitalet før det hele blei avslutta på helikopterdekket
 
Back
Top