Fjord 1, Bygg nr. 133 & 134 ved Havyard Ship Technology, MM 62 FD EL "Austrått" og "Vestrått"

Refvik

Administrator
Staff member
Fjord 1 bygger nå to ferger av MM 62 FD EL design som skal inn på sambandet Brekstad-Valset.

Desse blir bygg nr. 133 og 134 ved Havyard ShipTechnology

Noko som har hørt kva namn desse får?


Illustrasjon: Multi Maritime
 
Er "Austrått" alt på vei til Norge?? Ser på AIS at slepebåten Opal sør for Istanbul har Leirvik som bestemmelsessted.

Passasjer 1
 

Refvik

Administrator
Staff member
Havyard leverer to ferger til Fjord 1 i løpet av en uke

Havyard Ship Technology overleverer både HST Bnr 133 «Austrått» og HST Bnr 134 «Vestrått» til Fjord 1 i løpet av en uke.

Overlevering av HST Bnr 133 ble gjennomført torsdag 11.10, og prøvetur for HST Bnr 134 startet onsdag 10.10. Natt til søndag 14.oktober var prøvetur vel gjennomført og godkjent for «Vestrått», og den er klar for overlevering til Fjord 1 på torsdag 18.10.

«Austrått» og «Vestrått» skal gå strekningen Brekstad Valset i Trøndelag.
  • Vi har nå hatt M/F «Husavik» i drift i et ½ års tid og vi har fått to fartøy til i oktober måned som skal settes i drift ved årsskiftet. Vi er godt fornøyde med fartøyene og kanskje viktigst av alt; det gode samarbeidet som er mellom Havyard Ship Technology og Fjord1, seier Deon Mortensen, sikkerhet og maritim teknisk direktør i Fjord1.
  • Vi leverer nå ferge nr. 2 og 3 til fjord 1 og vi har 10 ferger til som skal leveres innen utgangen av 2019. Vårt fokus er å levere kvalitet, til riktig pris og innenfor tidsfristen, og så langt ligger vi godt an. Når vi nå leverer to ferger på en uke, er det først og fremst våre dyktige og motiverte ansatte som gjøre det mulig, og det er en glede å lede så mange flinke folk som står på og gir alt, sier daglig leder Lasse Stokkeland.
  • Prøveturen med vår første hybridferge HST Bnr 132 “Husavik” gikk veldig bra, og vi lærte mye som har forberedt oss godt på videre bygging av hybridferger. Det er svært gledelig når prøveturene for både for HST Bnr 133 og HST Bnr 134 har gått så bra, sier prosjektleder Erlend Hatleberg.
Neste Hybridferge ut er HST Bnr 136 med Havyard 936 design, og er allerede i full prosess med utrustning på verftet til Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn. Denne skal gå på Hareid - Sulesund og skal leveres fra verftet i desember 2018.

Kilde: Havyard

"Vestrått" på prøvetur

Foto: Stig Breidvik
 

Refvik

Administrator
Staff member
Fra Facebook sidene til Fjord 1 idag:

"I går døypte vi MF Vestrått og MF Austrått på Brekstad ferjekai Ein flott dag og folkefest "
Begge foto: via Fjord 1
 
Top